Tervehdys!

Olen Iitu H. ja harrastan kasvien parissa niin sisällä kuin ulkonakin. Sisällä minulla on huonekasveina enimmäkseen Hoya-suvun kasveja eli posliinikukkia (tällähetkellä noin 24 eri lajia). Ulkona olen parvekeviljellyt säännöllisen epäsäännöllisesti koko aikuisikäni, mutta ensimmäisen oman pienen pihan sekä taloyhtiön viljelypalstan sain käyttööni vuonna 2017. Tämänhetkisen kotini piha on minulle aivan uusi, sillä muutimme rivitaloasuntoon heinäkuussa 2020. Seuraava kasvukausi on siis ensimmäinen tässä pihassa!


Viimeisin kukkija, Hoya flagellata 09/2020 

Tähän mennessä puutarhaharrastus on sisältänyt lähinnä olemassa olevan pihan ylläpitämistä kuten ruohonleikkuuta, aronia-aidakkeen hoitoa sekä pihassa olevien kasvien tunnistamista. Viljelypalstalla puolestaan on viljelty lähinnä mahdollisimman helppoja kasveja, jotka sopivat maanmuokkaustarkoituksiin. Koska pidän tiedon keruusta ja suunnitelmien tekemisestä, olen joka vuosi kerryttänyt tietojani ja yrittänyt tehdä asuinmuotooni ja osaamistasooni sopivia suunnitelmia puutarhaan ja palstalle.

Tänä vuonna ajattelin palata vanhan harrastukseni bloggaamisen pariin. Vaikka teen runsaasti muistiinpanoja myös Exceliin ja OneNoteen, ajattelin, että oppimispäiväkirjan pitämisestä voisi olla hyötyä pihan ja taitojeni kehityksen seuraamisessa. Tarkoituksena on siis jakaa suunnitelmia, kuvailla työprosesseja ja kirjata lopputuloksia. Haluan myös tallentaa onnistumiset, kömmähdykset sekä ajatuksiani matkan varrelta!

Blogin aiheena ovat rivitalopuutarha ja viljelypalsta kaupungissa vyöhykkeellä IB, satunnaisesti voin kirjoittaa juttuja myös perheestäni, lemmikeistäni tai huonekasveistani. Blogi päivittynee harvakseltaan ruuhkavuosien keskellä :)

Tervetuloa seuraamaan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Köynnöspinaatin kasvattaminen siemenestä, osa 1

Viljelypalsta 2017—2020

Esikasvatus 2021